У зв'язку з обмеженнями, пов'язаними з оголошенням карантину, власникам кав'ярень-кафе-ресторанів рекомендовано обмежити відвідування клієнтами.
Тези:
- влада вимагає максимально обмежити роботу закладів громадського харчування.
У кав'ярні, наприклад, це один спосіб: закритися або на доставку готувати.
Але тут велика ймовірність перевірок і, відповідно, зловживань з боку контролюючих органів.
Звичайно, при правильному поводженні ці зловживання присікаються, але багато наших клієнтів не бажають витрачати ресурси на боротьбу з перевіряючими, оспорювання штрафів в суді і втрату часу.
Тому! Легким рухом руки кафе перетворюється в магазин. Так!
7 годин життя - і Ви вже власник магазину
Рекомендовані дії:
- Додавання/Зміна КВЕД в органах Міністерства юстиції.
Подаємо до Мін'юсту заяву про внесення змін до Запис про підприємця.
Звертаємо увагу, що самі ЦНАП обмежили прийом громадян!
Ми - працюємо кожен день.
- Оновлення інформації в податковій
Якщо Ви - платник єдиного податку 1-3 групи, рекомендуємо подавати Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування з позначкою "Перереєстрація" (внесення змін).
Подавати Заява тільки в обслуговуючу податкову (за місцем прописки).
За коректності заповнення наші бухгалтер і юрист консультують. Або заповнимо замість Вас 🙂
- Отримання актуального оновленого Витягу з Реєстру платників єдиного податку
Віднести Запит і отримати "на руки" власне Витяг - 2 робочих дня.
Але це послуга для тих, хто любить, "щоб все було в порядку". Отримання не є обов'язковим. Дані є в реєстрі платників єдиного податку.
- Провести державну реєстрацію потужності (оператор ринку, який реалізує продукти харчування).
Цю послугу ігнорують майже всі (!) Клієнти. Ігнорувати або реєструвати - вибір за Вами. Лише звертаємо увагу:
- Реєстрація проходить "без болю".
- Штраф за реалізацію продуктів харчування без реєстрації потужності нижче 🙂
Для юридичних осіб - від 85 629 грн. до 111 690 грн.
Для ФОП - від 29 784 грн. до 55 845 грн.
Джерела:
- Наказ Міністерства юстиції України від 10.02.2016 № 39
- ст. 23, 25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
- Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» 2.1.Максимально обмежити:
2.1.3. роботу закладів громадського харчування (заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, в тому числі і на автозаправних станціях), залишити доступними для кур’єрської доставки та самовивозу;
- Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям проінформувати керівників закладів громадського харчування, торгівельних мереж, спортивних комплексів, закладів побутового обслуговування населення, розважальних закладів щодо забезпечення виконання підпунктів 2.1.3, 2.1.4, 2.2.1, 2.2.2 пункту 2 цього протоколу.
Відповідальні: Попович В.П.
Термін: 17.03.2020 - до окремого розпорядження
Головному управлінню Держпродспоживслужби в м. Києві, Державній установі «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», Головному управлінню Національної поліції України в місті Києві, районним в місті Києві державним адміністраціям створити спільні робочі групи для забезпечення контролю за виконанням пункту 2 цього протоколу.