COVID 19: Як залишитися на плаву. Рекомендації для бізнесу

карантин помощь бизнесу

У зв'язку з обмеженнями, пов'язаними з оголошенням карантину, власникам кав'ярень-кафе-ресторанів рекомендовано обмежити відвідування клієнтами.

Тези:

- влада вимагає максимально обмежити роботу закладів громадського харчування.

У кав'ярні, наприклад, це один спосіб: закритися або на доставку готувати.

Але тут велика ймовірність перевірок і, відповідно, зловживань з боку контролюючих органів.

Звичайно, при правильному поводженні ці зловживання присікаються, але багато наших клієнтів не бажають витрачати ресурси на боротьбу з перевіряючими, оспорювання штрафів в суді і втрату часу.

Тому! Легким рухом руки кафе перетворюється в магазин. Так!

7 годин життя - і Ви вже власник магазину

Рекомендовані дії:

  1. Додавання/Зміна КВЕД в органах Міністерства юстиції.

Подаємо до Мін'юсту заяву про внесення змін до Запис про підприємця.

Звертаємо увагу, що самі ЦНАП обмежили прийом громадян!

Ми - працюємо кожен день.

    1. Оновлення інформації в податковій

Якщо Ви - платник єдиного податку 1-3 групи, рекомендуємо подавати Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування з позначкою "Перереєстрація" (внесення змін).

Подавати Заява тільки в обслуговуючу податкову (за місцем прописки).

За коректності заповнення наші бухгалтер і юрист консультують. Або заповнимо замість Вас 🙂

  1. Отримання актуального оновленого Витягу з Реєстру платників єдиного податку

Віднести Запит і отримати "на руки" власне Витяг - 2 робочих дня.

Але це послуга для тих, хто любить, "щоб все було в порядку". Отримання не є обов'язковим. Дані є в реєстрі платників єдиного податку.

    1. Провести державну реєстрацію потужності (оператор ринку, який реалізує продукти харчування).

Цю послугу ігнорують майже всі (!) Клієнти. Ігнорувати або реєструвати - вибір за Вами. Лише звертаємо увагу:

  1. Реєстрація проходить "без болю".
  2. Штраф за реалізацію продуктів харчування без реєстрації потужності нижче 🙂

Для юридичних осіб - від 85 629 грн. до 111 690 грн.

Для ФОП - від 29 784 грн. до 55 845 грн.

Джерела:

  • Наказ Міністерства юстиції України від 10.02.2016 № 39
  • ст. 23, 25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
  • Протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19)» 2.1.Максимально обмежити:

2.1.3. роботу закладів громадського харчування (заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, в тому числі і на автозаправних станціях), залишити доступними для кур’єрської доставки та самовивозу;

  1. Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), районним в місті Києві державним адміністраціям проінформувати керівників закладів громадського харчування, торгівельних мереж, спортивних комплексів, закладів побутового обслуговування населення, розважальних закладів щодо забезпечення виконання підпунктів 2.1.3, 2.1.4, 2.2.1, 2.2.2 пункту 2 цього протоколу.

Відповідальні: Попович В.П.

Термін: 17.03.2020 - до окремого розпорядження

Головному управлінню Держпродспоживслужби в м. Києві, Державній установі «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», Головному управлінню Національної поліції України в місті Києві, районним в місті Києві державним адміністраціям створити спільні робочі групи для забезпечення контролю за виконанням пункту 2 цього протоколу.

0 0 голос
Рейтинг статті

Юристи LegalService
вирішать Ваше питання якісно і швидко

Підписка
Підписаться на
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі